Vår must just nu

Aroma

Aroma är en korsning mellan äpplesorterna Ingrid-Marie och Filippa och togs fram på Balsgård i Skåne under mitten av 1900-talet. Frukten är stor och färgen är gul till grön med lysande röd täckfärg. Köttet är sprött och gulvitt med en söt, mild, aromrik, syrlig smak. Aroma är sedan 2005 Skånes landskapsäpple.
Våra flaskor med Aroma finns i 75cl och 25cl.

Gravensteiner

Gravensteiners ursprung är inte helt säkert men troligtvis kommer frukten från staden Gråsten på södra Jylland. Äpplet är känt sedan slutet av 1600-talet och har ett saftigt lätt syrligt äpple, med fast krispigt fruktkött och god arom. Gravensteiner passar lika bra som ätäpple, som matäpple.
Våra flaskor med Gravensteiner finns i 75cl.

Cox Orange

Cox orange togs fram på Buckinghamshire i England under främre delen av 1800-talet. Äpplet kom till Sverige runt 1865 och odlades så som idag främst i södra Sverige. Det är ett grönt äpple med röda inslag med mjukt och saftigt fruktkött och som har en kryddig smak som påminner lite om ett päron i smaken. Med sin fina arom är Cox Orange ett utsökt dessertäpple.
Våra flaskor med Cox Orange finns i 75cl och 25cl.

Ingrid-Marie

Ingrid-Marie har sitt ursprung från ön Fyn i Danmark. Äpplet är antagligen en korsning mellan Cox Orange och Cox Pomona. Läraren Madsen hittades äppelträdet vid Høed skola under början av 1900-talet. Äpplet blev sedan uppkallat efter Madsens dotter. Frukten är ett runt, medelstort äpple med mörkröd färg och ljusbruna prickar. Fruktköttet är gulvitt med en frisk syrlig smak. Ingrid-Marie brukar räknas i Sverige som ett höst- och vinteräpple.
Våra flaskor med Ingrid-Marie finns i 75cl och 25cl.
© Copyright Applemust